Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο παρακολούθησε η ομάδα Κ17 του Λεβαδειακού υπό την καθοδήγηση του κ.Αργύρη Σκόνδρα, ψυχολόγου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, ενός δημόσιου κοινωνικού φορέα της πόλης της Λιβαδειάς.

Ο ειδικός ψυχολόγος μέσα από ασκήσεις ελεύθερου συνειρμού, συζήτηση, βιωματικές μεθόδους και γενικότερα διάδραση , προσπάθησε να αναπτύξει όλες τις μορφές που λαμβάνει η κακοποίηση (λεκτική, ψυχολογική, σωματική κ.α.) , αλλά και συγκεκριμένα ο εκφοβισμός τόσο στο περιβάλλον του σχολείου όσο και στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού εν γένει, επιδιώκοντας να προσεγγίσει αρχικά τα αίτια του φαινομένου.

Σε δεύτερο χρόνο, ο κ.Σκόνδρας και οι νεαροί αθλητές συζήτησαν για το πώς θα μπορούσε να συμπεριφερθεί και να δράσει σε κάθε περίπτωση κι ο θύτης αλλά και το θύμα. Παράλληλα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αυτοεκτίμηση και στο πώς αυτή επηρεάζει και διαμορφώνει τον τρόπο συμπεριφοράς τόσο του εκάστοτε θύματος όσο και του εκάστοτε θύτη, καταλήγοντας, στην ουσία, ότι η απουσία της οδηγεί σε μεγάλο βαθμό σε φαινόμενα κακοποίησης κι εκφοβισμού.

Παρόντες στο σεμινάριο ήταν κι ο προπονητής της ομάδας Κ17 του Λεβαδειακού κ.Βαγγέλης Φράγκας, ο υπεύθυνος των Ακαδημιών κ.Θανάσης Σωτηρόπουλος, όπως κι ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών κύριος Νίκος Καραγιαννίδης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν για την τέλεση κι άλλων παρόμοιων σεμιναρίων στο άμεσο μέλλον.

Σεμινάριο με θέμα «Κακοποίηση κι εκφοβισμός» για την ομάδα Κ17 Σεμινάριο με θέμα «Κακοποίηση κι εκφοβισμός» για την ομάδα Κ17 Σεμινάριο με θέμα «Κακοποίηση κι εκφοβισμός» για την ομάδα Κ17 Σεμινάριο με θέμα «Κακοποίηση κι εκφοβισμός» για την ομάδα Κ17 Σεμινάριο με θέμα «Κακοποίηση κι εκφοβισμός» για την ομάδα Κ17