Η Super League, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του Ρατσισμού – Football People Action Weeks – σε συνεργασία με την Fare (Football Against Racism in Europe), επίσημο συνεργάτη της UEFA, αφιέρωσε την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, (20-22 Οκτωβρίου 2018), στον αγώνα κατά του Ρατσισμού.

Το μεγάλο αυτό κίνημα έχει σκοπό να ενημερώσει  και να ευαισθητοποιήσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης και όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαχωρίζονται και να απομονώνονται λόγω φυλετικών ή άλλων κριτηρίων.

Το ποδόσφαιρο προάγει τις αξίες της ενσωμάτωσης νέων και ατόμων που προσπαθούν να κάνουν το ποδόσφαιρο ένα παιχνίδι για όλους, ανεξάρτητα από το ποιοι είμαστε, που βρισκόμαστε και ποιες είναι οι πεποιθήσεις μας.

Σε όλα τα γήπεδα της Super League, την 7η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, αναρτήθηκαν πανό με μηνύματα κατά του ρατσισμού, βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» στη ρητορική μίσους και τη μισαλλοδοξία.

Τα μηνύματα:

Ø  Η SUPER LEAGUE ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

Ø  ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Ø  ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!

Ø  ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!

Ø  Η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ.

Ø  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ!