Ο Τζουζέπε Σανίνο και οι συνεργάτες του δεν άφησαν ούτε δευτερόλεπτο να πάει χαμένο.
Ο νέος τεχνικός της ομάδας και οι  συνεργάτες του έπιασαν αμέσως δουλειά καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για επανάπαυση…
Την Δευτέρα το απόγευμα, αμέσως μετά από την επίσημη παρουσίασή του στους παίχτες, πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με την νέα του ομάδα. Αυτή, όμως, ήταν, ουσιαστικά, η πρώτη του γνωριμία με τους παίχτες οι οποίοι έρχονταν από αγώνα και μάλιστα από ήττα και έτσι το πρόγραμμα περιλάμβανε αποκατάσταση για τους παίχτες οι οποίοι είχαν αγωνιστεί  στο παιχνίδι με την ομάδα της Ξάνθης.
Την Τρίτη ήταν μια άλλη ημέρα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση, πρωί – απόγευμα.
Το πρωί στο γήπεδο της Χαιρώνειας πραγματοποιήθηκε η πρώτη, ουσιαστικά, προπόνηση την οποία επιμελήθηκε ο νέος τεχνικός με τους συνεργάτες του. Σε αυτή φάνηκε ότι ο νέος τεχνικός θέλει άμεσα, αρχικά να αλλάξει την «ψυχολογία» των παιχτών του και στη συνέχεια να τούς περάσει την δική του αγωνιστική φιλοσοφία.
Πριν αρχίσει η προπόνηση ο Σανίνο κάλεσε τους παίχτες στην ειδική αίθουσα στις εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί και τους μίλησε για 20, περίπου, λεπτά.
Αμέσως μετά όλοι βγήκαν στο χορτάρι για να πραγματοποιηθεί η προπόνηση το πρόγραμμα της οποίας μετά από την προθέρμανση και τις διάφορες ασκήσεις που επιμελήθηκε ο συνεργάτης του Σανίνο, γυμναστής, Ενρικο Περι (Enrico Perri), περιλάμβανε πάρα πολύ «τακτική». Τόσο σε «φάση» άμυνας, όσο και σε «φάση» επίθεσης.
Ο νέος τεχνικός ήταν αεικίνητος. Δεν στάθηκε σχεδόν καθόλου στο ίδιο σημείο και έδινε συνέχεια οδηγίες στους παίχτες του, από πολύ κοντά. Σε ορισμένους παίχτες, μάλιστα, επισήμανε κινήσεις που είχαν κάνει στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Η προπόνηση, που από τα μισά και μετά έγινε κάτω από βροχή, ολοκληρώθηκε με τον νέο τεχνικό να μαζεύει όλους τους παίχτες στο κέντρο του γηπέδου και να τους μιλά για αρκετή ώρα.

Τρεις ώρες αργότερα οι παίχτες βρέθηκαν και πάλι στο γήπεδο της Χαιρώνειας για την απογευματινή προπόνηση…